Recepten

Hier kunt u verschillende recepten vinden hoe u iets van chocolade kunt maken.

Zoals taarten, cakes, chocoladefondue, ijs of andere lekkere dingen van chocolade.

Recept Chocolade ijs

De ingrediënten

  • 3-4 eierdooiers
  • 75 gr witte basterdsuiker
  • 1 tl maizena
  • 3dl halfvolle melk
  • 200 gr pure chocolade
  • 1 tl kaneel
  • 3 dl slagroom

Hulpmiddel

  • Evt ijsmachine, zonder gaat het ook prima! Duurt alleen wat langer...

Hoe te maken?

1.Klop in een kom de eierdooiers met de suiker en maizena.

2.Breng de melk aan de kook en giet het voorzichtig door de eierdooiers. Doe het mengsel weer in de pan en breng het al roerend aan de kook tot het bindt en smeuig is.

3. Haal de pan van het vuur, breek de chocolade en roer die met de kaneel door het mengsel tot het gesmolten is.

4.  Laat het goed afkoelen. Klop in de tussentijd de slagroom lobbig en roer hem daarna door het afgekoelde chocolademengsel.

5. Giet alles in een diepvriesbak en laat het bevriezen (ong 6 uur) en roer het in de tussentijd 2 keer goed door met een vork of een keukenmachine (dit om te grote ijskristallen te voorkomen!). Met de ijsmachiene: laat het mengsel draaien tot het stevig is.

Recept Chocolademelk

De Ingrediënten

  • Melk
  • Chocolade smelt stokje
  • Magnetron of Gasfornuis

Hoe te maken?

1. Pak de melk en doe het in een beker (of in een pan als je het op het vuur doet)

2. Doe de beker in de magnetron en doe het er 2 tot 3 minuten in ( als je het in de pan doet doe je de pan op het vuur en laat je het zachtjes warm worden tot dat je kleine belletjes aan de zijkant van de pan ziet komen dan is de melk warm)

3. Doe als de melk warm genoeg is het chocolade stokje in de beker.

4. Laat even de chocolade op het stokje in de melk gaan

5. Laat de melk even afkoelen tot dat het klaar is om te drinken

Recept Chocolade bonbons

De ingrediënten

  • 1 a 2 repen chocolade ( 75 gram chocola is voldoende voor 4 grote bonbons)
  • nootjes
  • marsepein
  • vruchtjes wat je zelf lekker vind. (Bijv. kersen, blauwe bessen of wijn bessen)

 

Hoe te maken?

1. Smelt de chocolade in een steelpan (niks toevoegen)
2. Smeer de ijsblokjesvorm in met de chocolade ( je hoeft deze niet eerst in te vetten)
3. vul het choco cupje met een nootje( of iets dergelijks)
4. giet de rest van de chocolade eroverheen
5. Laat alles afkoelen in de koelkast(niet in de vriezer,daardoor worden de bonbons gauw te hard en kun je ze niet makkelijk uit de vorm duwen.)

Maak jouw eigen website met JouwWeb